Test ditt eget påmeldingsskjema

Test ditt eget påmeldingsskjema

Publisert: 30.07.2024

En dame med laptop ser på et påmeldingsskjema

Når du har laget en nettside med påmeldingsskjema er det alltid lurt å teste om skjema fungerer som du ønsker og lese korrektur.

Les korrektur

Før du publiserer en nettside med informasjon om ditt arrangement, er det viktig å lese korrektur. En ting er å sitte med en kladd i et tekstdokument, noe annet er å få informasjonen riktig frem på nettsiden. Derfor bør du lese gjennom teksten, sjekke datoer og klokkeslett, se over formatering og bildebruk. Som regel legger man til tekst mens man jobber med nettsiden, så pass på å luke ut skrivefeil også.

Jobben med å fremheve sentral informasjon er viktig, og bør ikke undervurderes. Viktig informasjon bør komme tydelig frem, mens detaljer kan komme lenger ned. Vurder også om all informasjonen må stå på nettsiden, eller om noe kan sendes i en e-post til de som melder seg på. I Pindena Premium kan du velge å fordele informasjonen på flere sider. Lag en logisk fordeling på innholdet og husk å lese korrektur på alle sidene.

Meld deg på i skjema

Det aller viktigste er at du tester selve påmeldingen. Meld deg på slik at du ser hva som møter deltagere. Ta på testbrillene og vær kritisk til ditt eget arbeid. Forstår deltageren hvordan skjema skal fylles ut?
Det bør være en god flyt i påmeldingen med logisk oppsett og hjelpetekster som leder deltageren igjennom prosessen. Ved å melde deg på, merker du fort om du har glemt å legge til noen felter, eller kanskje du ser at rekkefølgen er feil.

Om du vil melde deg på flere ganger uten å aktivere duplikatpåmelding eller du ikke har flere e-postadresser, kan du legge til en «+» før @ i e-postadressen din, etterfylt av f.eks 1, 2, 3 osv, som dette: test+1@test.no.

Hvis du har et godt utgangspunkt, men har lyst til å teste en annen oppbygging, kan du kopiere aktiviteten slik at du enkelt kan gå tilbake til utgangspunktet. Når du har testet, så send gjerne linken til en kollega eller venn som kan teste skjema også.
Ved å teste påmeldingsskjema, unngår du feil som må rettes opp i ettertid og fører til ekstraarbeid på hver enkelt deltager.

Test e-post som skal sendes ut

Det er lurt å teste hele påmeldingsprosessen. Fra Pindena sendes det automatisk ut en påmeldingsbekreftelse til de som melder seg på. Denne vil du motta til e-postadressen du brukte da du testet påmeldingen. Du kan endre innholdet i påmeldingsbekreftelsen. Legg til viktig informasjon, lenker og gjerne en signatur med kontaktinformasjon. Du kan teste bekreftelsen ved å sende den til deg selv. Sjekk gjerne hvordan e-posten ser ut i ulike nettlesere, da det kan variere hvordan innholdet vises.

Test skjema på mobil og laptop

I løpet av testen bør du også sjekke nettsiden og påmeldingsskjema på flere digitale flater. Selv om nettsidene i Pindena er responsive er det lurt å se på hvordan oppsettet av siden blir både på laptop og mobil. Er bilde i toppen for høyt slik at skjema kommer langt ned i mobilvisningen? Har du laget for lange overskrifter? Har du fått det visuelle uttrykket du ønsket? Det er alltid nyttig å se påmeldingen i flere formater, da ser man gjerne alt med nye øyne. Ved å gå noen ekstra runder før du deler linken til skjema eller inviterer gjestene, kan du gjøre at påmeldingsprosessen flyter så godt som mulig.

Fordeler ved å teste skjema

  • Du får avdekket feil i viktig informasjon
  • Du får luket ut skrivefeil
  • Du får sjekket det visuelle uttrykket og formatteringen
  • Du finner ut om skjema ditt fungerer og gir deg riktig informasjon
  • Du får en bedre side som fører til mindre etterarbeid
  • Du får mindre spørsmål fra deltagerne fordi du har vært nøye med å gi riktige opplysninger

Les mer om følgende emner: